Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze nieuwbouw achter het station van Harlingen. Zoals het nu staat, begint de bouw van de 26 appartementen in het begin van 2021.

Hieronder een artikel van Harlingen Boeit met het laatste nieuws. Op donderdag 25 juni is er een informatie bijeenkomst (voor genodigden). In onze nieuwsbrief kunt u hierover een uitgebreid verslag lezen.

NIEUWBOUW STATIONSLOCATIE BEGELEID WONEN

18-06-2020

HARLINGEN – Petra van der Wier, directeur bestuurder van De Bouwvereniging en Siemon Mier en Jan Pietersma van Stichting Begeleid Wonen NW Friesland hebben deze week de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de Stationslocatie ondertekend.

Nieuwbouw Stationslocatie begeleid wonenArt impressie nieuwbouw Stationslocatie Harlingen

Daarmee zijn de laatste afspraken rond de nieuwbouw en exploitatie van 26 appartementen vastgelegd.

 

Stichting Begeleid Wonen

De Stichting Begeleid Wonen is een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking in Harlingen. De bewoners van de Stichting wonen nu verspreid in woningen in de binnenstad. Op de nieuwe locatie bij het station komen zelfstandige eigentijdse appartementen. De verhuur van de appartementen verloopt via de Stichting Begeleid Wonen NW Friesland.

 

Nieuwbouw

In het nieuwe appartementsgebouw worden vier gemeenschappelijk woonkamers gerealiseerd. Het gebouw heeft 2 woonlagen en wordt voorzien van een lift. De lift is voor de ouder wordende bewoners een uitkomst. Deze voorziening was in de huidige woonsituatie niet mogelijk. Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de gemeente Harlingen. De Bouwvereniging hoopt dat zij in de eerste helft van 2021 kan starten met de bouw. De bouwtijd zal ongeveer een jaar duren.

 

Nieuwsbrief

We zijn blij dat we vanaf de zomer van 2020 weer een nieuwsbrief kunnen uitbrengen. Ieder half jaar, in de zomer én in de winter kunt u hier een nieuwe nieuwsbrief vinden.

Hieronder kunt u klikken op de link van de nieuwsbrief die u wilt lezen.